About header

Over ons

Wat is een Best Workplace?

Ieder jaar in maart maakt Great Place to Work® de lijst met Best Workplaces bekend. Best Workplaces zijn organisaties waar je vertrouwen hebt in de mensen waarvoor en met wie je werkt, trots bent op wat je doet en plezier hebt met collega’s. Organisaties mogen zich een Best Workplaces noemen als zij hoog genoeg scoren op het medewerkersonderzoek en de evaluatie van het werkgeversbeleid. Wat kun je verwachten van een Best Workplace?

Harde ondergrens

We hanteren in het onderzoek voor de Best Workplaces een harde ondergrens qua score en een minimum respons. Hiermee waarborgen we de kwaliteit van de lijst. De bedrijven die wij Best Workplaces noemen, zijn dus ook écht de werkgevers die het beste presteren op goed werkgeverschap.

Cultuur en relaties

We beoordelen werkgevers op de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen een organisatie. Een Best Workplace biedt niet alleen goede arbeidsvoorwaarden, maar hecht ook belang aan waarden en relaties. Zo haal jij als werknemer het beste uit jezelf.

Vertrouwen en respect

Als je bij een Best Workplace werkt, zul je wederzijds vertrouwen ervaren tussen collega’s in een leidinggevende en een niet-leidinggevende rol. Het management is geloofwaardig en behandelt iedere medewerker met respect en eerlijkheid.

Trots

Wanneer je voor een Best Workplance werkt, kun je trots zijn op je baan. Medewerkers ervaren dat hun bijdrage van belang is binnen de organisatie. Zij zullen anderen dus met trots vertellen voor wie zij werken.

Plezier

Een Best Workplace staat voor plezier met collega’s. Bovendien word je hier gerespecteerd om wie je bent. 90 procent van de medewerkers van de Best Workplaces 2017 stelt dat hij zichzelf kan zijn binnen de organisatie.

Wat doet Great Place to Work® voor mij?

Een Best Workplace ben je wanneer je goed bent voor je medewerkers. Dat betekent niet dat deze organisatie voor iederéén een goede werkgever is. Niet elke combinatie is immers een cultural fit. Waarom is dit een goede werkgever? Kan ik mij vinden in de kernwaarden van de organisatie? En past de cultuur bij mij? Op Bestworkplaces.nl helpen we je deze vragen te beantwoorden.

Als werkzoekende wil je weten wat een organisatie je nou écht biedt. Dit gaat natuurlijk verder dan het recruitmentverhaal van de werkgever. Great Place to Work® is een onafhankelijke partij die je een objectieve afspiegeling biedt van de organisatie. De resultaten van het Best Workplaces onderzoek 2017 vind je terug op de pagina’s van de individuele Best Workplaces.

Hier laten we zien waar de werkgever in uitblinkt en wat de organisatie volgens ons – maar ook volgens de medewerkers - zo bijzonder maakt. Bijvoorbeeld het stimuleren van de werk-privé balans, het erkennen van medewerkers of de maatschappelijke bijdrage van het bedrijf. Zo kun je als werkzoekende bepalen of deze organisatie écht bij je past.

Ken jij een organisatie die ook de titel Best Workplace hoort te krijgen? Meld de organisatie dan hier aan.

Over Great Place to Work

Great Place to Work is de internationale partner voor organisaties in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap. Zij doen dit vanuit de missie om bij te dragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten.